top of page

Ομάδα μελέτης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε


Ποιος είπε ότι το διάβασμα είναι… μοναχικό; Το διάβασμα φυσικά και μπορεί να γίνει μια ομαδική δουλειά! Ίσως να μην το ξέρετε αλλά το ομαδικό διάβασμα μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της μάθησης και μπορείτε να ελέγξετε τις γνώσεις σας. Για να δουλέψει όμως, θα πρέπει να γίνει σωστά γιατί είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να μιλάτε για άσχετα θέματα και να χαθεί η συγκέντρωσή σας.


Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

  • Αν δώσετε με τους φίλους σας ραντεβού για το πού θα βρεθείτε και τι ώρα, ώστε να διαβάσετε σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά με το διάβασμα που τόσο θέλατε να αποφύγετε. Υπό κανονικές συνθήκες, μόνοι σας ίσως να καθόσασταν περισσότερη ώρα στα social media, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

  • Ένα μεγάλο προνόμιο στο διάβασμα με άλλα άτομα είναι το ότι μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα την ύλη που δεν είχατε κατανοήσει μέχρι τώρα. Σίγουρα κάποιος από την παρέα θα σας εξηγήσει και λύσει τις απορίες σας. Αυτόματα, η μελέτη σας γίνεται καλύτερη, γεμίζοντας τα οποιαδήποτε κενά, που υπό άλλες συνθήκες θα έμεναν αναπάντητα.

  • Πριν ανοίξετε πλάι πλάι τα βιβλία σας, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τι ακριβώς θα διαβάσετε με τους φίλους σας. Τι σημαίνει αυτό; Αποφασίστε από την αρχή τι σας δυσκολεύει, ίσως και ποια συγκεκριμένα κεφάλαια, για να καλύψετε την σωστή ύλη.

  • Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να κάνετε quiz. Όλο και κάποια παρόμοια εφαρμογή θα έχετε στο κινητό σας και αφού σας αρέσει γιατί να μην το κάνετε και στο διάβασμά σας; Είναι εύκολο, γρήγορο και δεν θα πάρει και πολλή ώρα!

  • Στο διάβασμα με παρέα θα ακούσετε πολλές και διαφορετικές ιδέες. Η έκφραση πολλών απόψεων είναι κάτι που θα σας βοηθήσει διότι η ανταλλαγή απόψεων αποτελεί έμπνευση.

  • Είναι πολύ σημαντικό βέβαια να διαλέξετε τους σωστούς ανθρώπους για το διάβασμα. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για να διαβάσει, δε θα διαβάσει ούτε όταν θα μαζευτείτε σε παρέα. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλοί φίλοι κι αν είστε με κάποιον, μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος σύντροφος στο διάβασμα

bottom of page