top of page

Γιατί να ξεκινήσεις θερινά μαθήματα στην Γ λυκείου


Το φροντιστήριο αποτελεί ένα από τα μοναδικά εκπαιδευτικά μέσα που έχουν δημιουργήσει μια πιο προσωπική σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης, με τους μαθητές τους αναλαμβάνοντας ευθύνες και δεσμεύσεις απέναντι τους για την επιδίωξη των στόχων τους. Ως ιδιωτικός φορέας, το φροντιστήριο καλείται να λογοδοτήσει στους γονείς σε οποιαδήποτε περίπτωση, αλλά και στα παιδιά που διδάσκει, ενώ οι εκπαιδευτικοί του επίσης καλούνται να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αφοσίωση προς τους μαθητές τους και προς το έργο που πρόκειται να διατελέσουν.


Οι κύριοι λόγοι της ανάπτυξης της φροντιστηριακής εκπαίδευσης είναι το ανταγωνιστικό σύστημα επιλογής εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο μονόπλευρος προσανατολισμός για την επαγγελματική και κοινωνική ευημερία και αποκατάσταση των παιδιών.

Το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι και ότι μόλις έχει τελειώσει μια σχολική χρονιά σε αποτρέπουν από το να μπεις εκ νέου σε μια διαδικασία μελέτης και προσπάθειας. Αν θέλεις όμως ο κόπος που έχεις κάνει μέχρι στιγμής και αυτός που θα κάνεις να μην πάει χαμένος, θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις την προετοιμασία σου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από την θερινή κιόλας περίοδο.

6 λόγοι για να ξεκινήσεις θερινά μαθήματα στην Γ λυκείου


  • Η θερινή περίοδος είναι η καταλληλότερη για να μπορέσεις να καλύψεις βασικά κενά. Δεν είναι τόσο μεγάλη η πίεση του χρόνου, οπότε μπορεί να δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα να καλυφθούν.

  • Η εξοικείωση με τα μαθήματα της Γ λυκείου απαιτεί ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι ιδανικά κατά την θερινή περίοδο!

  • Η ιδανική περίοδος για να βγει για πρώτη φορά η ύλη των μαθημάτων θεωρείται πως είναι το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ανάλογα με το εύρος ύλης που έχει κάθε μάθημα. Σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά προσανατολισμού, είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί από έναν καθηγητή, ξεκινώντας από Σεπτέμβρη. Είναι μεγάλος ο όγκος και αυξημένος ο συντελεστής δυσκολίας.

  • Επανάληψη! Ο εκπαιδευτικός είναι αυτός που έχει τον ρόλο να οργανώσει την επανάληψή. Να σου δώσει κατεύθυνση και να σε καθοδηγήσει τόσο στο θεωρητικό, όσο και στο πρακτικό κομμάτι. Να αφιερώσετε μαζί ένα χρονικό διάστημα στην επανάληψη βασικών ενοτήτων και να δουλέψετε μετά πάνω σε συνδυαστικά θέματα.

  • Ξεκινώντας λοιπόν την προετοιμασία με τα θερινά μαθήματα, θα έχεις αρκετό χρονικό διάστημα στη διάθεσή σου να αξιολογηθείς και να μπορέσεις να βελτιώσεις τομείς που σε δυσκολεύουν!

  • Αν έχει ολοκληρωθεί η ύλη και έχεις δουλέψει με αρκετά κριτήρια αξιολόγησης, ενδεχομένως να εντοπίσεις βελτίωση στις επιδόσεις σου από νωρίς, πράγμα το οποίο θα ενισχύσει την ψυχολογία σου και θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις με αισιοδοξία και ανεβασμένο ηθικό. Να θυμάσαι ότι έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου για να περάσεις όμορφες στιγμές. Και σίγουρα θα περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι την επόμενη χρονιά, ιδίως εάν πετύχεις την είσοδο στο πανεπιστήμιο που επιθυμείς!


bottom of page