top of page

Μαγικά Χριστούγεννα με οικογένεια και φίλους


Οι οικογενειακές γιορτές είναι ένας συμβολικός τρόπος επικοινωνίας, αγάπης, προσφοράς μεταξύ των μελών της οικογένεια. Τα Χριστούγεννα κατά παράδοση είναι οικογενειακή γιορτή και ίσως από τις πιο εορταστικές για παιδιά και ενήλικες. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πρέπει όλοι να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και να περάσουμε χρόνο με συγγενείς και φίλους. Οι μέρες των γιορτών είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να αφήσουν για λίγο το διάβασμα στην άκρη και να “γεμίσουν τις μπαταρίες τους” για την καινούρια χρονιά. Ας δούμε κάποιες απλές ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε τις μέρες των γιορτών:

  • Διοργανώνουμε βραδιά ύπνου κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κουβαλάμε στρώματα και σκεπάσματα, φέρνουμε χριστουγεννιάτικα βιβλία και κοιμόμαστε στρωματσάδα

  • Διοργανώνουμε «Secret Santa» ανταλλαγή δώρων! Τo «Secret Santa» είναι ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι ανταλλαγής δώρων όχι αναγκαστικά για την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι συμμετέχοντες βάζουν τα ονόματά τους σε χαρτάκια και διαλέγουν τυχαία και μυστικά το όνομα του ατόμου που θα πρέπει να αγοράσουν ένα δώρο. Την ημέρα ανταλλαγής των δώρων όλοι οι συμμετέχοντες βάζουν κρυφά μέσα σε έναν σάκο τα δώρα με το όνομα του παραλήπτη τους και στη συνέχεια ο κάθε ένας προσπαθεί να μαντέψει τον «κρυφό» του Άγιο Βασίλη!

  • Κάνουμε βόλτα σε στολισμένες γειτονιές και καταστήματα. Είναι η εποχή που κάθε γειτονιά, κάθε αγορά στολίζεται. Επιλέξτε τον προορισμό σας και περπατήστε με μια ζεστή σοκολάτα ανά χείρας, χαζεύοντας βιτρίνες.

  • Πλημμυρίζουμε το σπίτι με Χριστουγεννιάτικη μουσική. Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια, φτιάχνουμε playlist στον υπολογιστή και ακούμε μουσική συχνά, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

  • Βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες.

  • Μοιράζουμε χαρά! Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς. Η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε τη δική μας παράδοση αγάπης προς όσους έχουν ανάγκη μέσα από κάποιο σύλλογο ή μια επίσκεψη σε ένα bazaar.

Είναι σημαντικό η νέα χρονιά να μας βρει, σαν οικογένεια, ξεκούραστους και ανανεωμένους. Ας μοιράσουμε θετικά συναισθήματα και ας βρούμε το χρόνο να δείξουμε την αγάπη μας σε ανθρώπους που μέσα στην ρουτίνα της ημέρας ξεχνάμε να το κάνουμε. Μην ξεχνάμε πως η ουσία της ζωής βρίσκεται στα πρόσωπα, στα συναισθήματα και στις εμπειρίες και όχι μόνο στα υλικά αγαθά.

bottom of page