top of page

Τι να προσέχω σε ένα διαγώνισμα


Πολύ συχνά οι μαθητές αγχώνονται όταν ακούνε τη λέξη λέξης “διαγώνισμα”. Στην πραγματικότητα, οι γραπτές εξετάσεις για τις οποίες κάνετε την προετοιμασία σας (Πανελλαδικές Εξετάσεις) δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια διαδικασία αξιολόγησης των γνώσεων που αποκτήσατε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε ένα διαγώνισμα αλλά καιν το πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την εξέταση.

1. Ξεκούραση

Να κοιµάστε καλά το βράδυ. Τουλάχιστον 8 ώρες είναι απαραίτητες. Ακόµη και αν υπάρχει κάτι σπουδαίο που θέλετε να δείτε στην τηλεόραση, δείτε το από το Ίντερνετ την εποµένη.

2. Διατροφή

Να τρώτε κανονικό πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες. Ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται γλυκόζη. Η γλυκόζη αυτή μπορεί να παραχθεί από τον ίδιο τον οργανισμό, σε μικρές όμως ποσότητες, είτε μπορεί να ληφθεί μέσα από ένα σωστό πρωινό.

3. Ανάγνωση θεμάτων

Πριν ξεκινήσετε την απάντηση ενός θέματος θα πρέπει να αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο διαβάζοντάς προσεκτικά την εκφώνηση μέχρι το τέλος. Αυτό θα σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα της άσκησης για την πορεία της.

4. Ξεκίνα με τα εύκολα

Εάν κάποιο ερώτημα σας δυσκολεύει, μην κολλήσετε σε αυτό και χάσετε πολύτιμο χρόνο από τα ερωτήματα που ξέρετε. Σημειώστε τι έχετε αφήσει και σκεφτείτε το στο τέλος.

5. Έλεγχος! Πάντα, μα πάντα, να διαβάζετε ξανά τις απαντήσεις σας πριν δώσετε το γραπτό σας. Μη βιάζεστε να φύγετε.

bottom of page