top of page

sos Το παιδί μου προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εν μέσω πανδημίας!

Έγινε ενημέρωση: 22 Νοε 2020

Η περίοδος των Πανελληνίων είναι ιδιαιτέρως αγχωτική τόσο για τους υποψηφίους, όσο και για τους ίδιους τους γονείς ιδιαιτέρως όσων θα δώσουν Πανελλήνιες την περίοδο της Πανδημίας...Διακατέχονται από ανασφάλεια και φόβο, μήπως τα παιδιά δεν τα καταφέρουν με αποτέλεσμα τις συχνές συγκρούσεις μεταξύ τους ειδικά αυτή την περίοδο του εγκλεισμού και της αδυναμίας εκτόνωσης της έντασης σε κάποια δραστηριότητα. Όμως, πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τελικά τα παιδιά τους χωρίς να τα πιέζουν;;

Αρχικά, με την επικράτηση ηρεμίας εντός του σπιτιού καθώς η ησυχία είναι ό,τι περισσότερο χρειάζεται ο εξεταζόμενος και η επίλυση των διαφορών με ηρεμία. Άλλωστε, ό,τι προκύψει, μπορούν να το επιλύσουν μετά το πέρας των εξετάσεων.

Επιπλέον, η ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού είναι απαραίτητη ,ώστε να αποβάλει το άγχος και τον πανικό καθώς και η διατήρηση της ψυχραιμίας ακόμα κι αν οι γονείς θεωρούν ότι το παιδί τεμπελιάζει. Σε καμία περίπτωση δε βοηθά ο πανικός!Αντιθέτως, χρειάζεται τόνωση των κινήτρων και πίστη ότι θα καταφέρει!

Ιδιαίτερη μεταχείριση πρέπει να έχουν οι μαθητές με συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, τρέμουλο, ρίγη, κενά μνήμης, ναυτία και εμετό. Αυτά τα συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοηθούν και σίγουρα η γνώμη ενός ειδικού είναι πολύτιμη.

Ακόμα, απαραίτητο είναι οι γονείς να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια όλης της προετοιμασίας! Όχι κατά το τελευταίο διάστημα, γιατί και πιέζεται ψυχολογικά και είναι πλέον αργά με κίνδυνο να επιβαρυνθεί η ψυχολογία του. Σίγουρα σπουδαίο ρόλο παίζει και η σωστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν το παιδί, προκειμένου να πράξουν αναλόγως και πάντα προς όφελος του μαθητή.

Τέλος, αν κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων, ο εξεταζόμενος δεν έχει γράψει και τόσο καλά σε κάποια μαθήματα, η αποθάρρυνση και η κριτική δε βοηθούν. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί ίσως απογοητευτεί και τα παρατήσει εντελώς. Χρειάζεται ενθάρρυνση στην προσπάθειά του στα υπόλοιπα μαθήματα κι όταν τελειώσουν όλα, θα ηρεμήσει και με ψυχραιμία θα μπορέσουν να βρουν μαζί το τι έφταιξε.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!!!


bottom of page