top of page

10 τρόποι για να χαλαρώσεις από το διάβασμα


Η περίοδος των Πανελληνίων αλλά και αυτή των εξετάσεων του σχολείου είναι από τις πιο αγχωτικές περιόδους. Για αυτό είναι καλό να βρεις χρόνο να χαλαρώνεις μέσα στην χρονιά διότι το διάβασμα είναι αρκετά απαιτητικό. Υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί τρόποι για χαλάρωση, όμως η χαλάρωση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο είναι απαραίτητη, τόσο για το σώμα όσο και το μυαλό μας.


Βρες τη δική σου χαλάρωση, αυτή που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου:

1. Κάθε πρωί ξεκίνα με μερικές ήπιες διατάσεις. Θα σε γεμίσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κάθε φορά όμως που αισθάνεσαι γεμάτος/η ένταση μέσα στη μέρα, επανάλαβέ τες.

2. Τακτοποίησε τον χώρο στον οποίο κινείσαι και κοιμάσαι.

3. Κάνε ένα διάλειμμα από το διάβασμα σου και φάε ένα snack. Προτίμησε κάποιο snack όπως οι ξηροί καρποί που βοηθούν στην συγκέντρωση.

4. Πιες τσάι! Τα ζεστά αφεψήματα έχουν την ιδιότητα να χαλαρώνουν τον οργανισμό από τα μέσα προς τα έξω και οι βιταμίνες που περιέχει δρουν θεραπευτικά απέναντι στο θυμό!

5. Κάνε ένα άθλημα. Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν ένα μοναχικό τρέξιμο ή πεζοπορία, πολλοί λατρεύουν να χαλαρώνουν με άλλους. Το να παίζεις ένα ομαδικό άθλημα, όπως είναι το βόλεϊ, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις μερικές ενδορφίνες σου (ορμόνες της ευτυχίας) να ρέουν ευτυχισμένες και επιπλέον διασκεδάζεις κοινωνικά.

6. Επέτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει ευγνωμοσύνη. Κλείσε τα μάτια και αναλογίσου όλα αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο.

7. Άκουσε μουσική. Κάνε ένα μουσικό διάλειμμα έστω για 5 λεπτά. Υπάρχει πάντα ένα τραγούδι που ταιριάζει με τον ψυχισμό της στιγμής και που έχει την δυνατότητα να σε ανακουφίσει στο λεπτό.

8. Δες ένα αστείο ή γλυκό βιντεάκι. Δεν υπερβάλλουν όταν λένε στην περιγραφή πως ένα τέτοιο βίντεο μπορεί να φτιάξει την ημέρα σου!

9. Πιες νερό! Ακούγεται αστείο όμως όταν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος ο οργανισμός σου μπορεί να αισθάνεσαι εκνευρισμό, κούραση αλλά και πείνα!

10. Κλείσε τα μάτια και πάρε μια βαθιά αναπνοή. Ακόμα και εάν είναι για ένα λεπτό, είναι σημαντικό να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου και να αφήσεις εκτός οποιαδήποτε σκέψη.


Μπορεί να ακούγεται ως κάτι προφανές αλλά δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τον χρόνο χαλάρωσής τους ή τι είναι αυτό που θα τους βοηθήσει πράγματι να χαλαρώσουν. Μπορεί η πολύωρη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να νομίζεις ότι σε χαλαρώνει ή μπορεί να κάνεις πράγματα που έχεις ακούσει ότι βοηθούν στην χαλάρωση, αλλά να μην ταιριάζουν τόσο πολύ σε εσένα. Η χαλάρωση δεν είναι ίδια για όλους και ούτε οι ίδιες δραστηριότητες βοηθούν κάθε άτομο να χαλαρώσει.

bottom of page